donderdag 5 april 2012

Stadsbrief : Hopenbaar Vervoer

Beste Bruksel,

En zie : nog geen maand nadat ik u suggereerde om de Anspachlaan ter hoogte van de Beurs te versmallen is het wonder reeds geschied.
Meer zelfs : vanaf de Lemonnier heeft men alles teruggebracht naar twee rijstroken.
Het Beursplein is voorlopig nog een zootje, ik raad u aan mijn suggesties daaromtrent nog eens deftig door te nemen in mijn Stadsbrief van 7 maart ll.

De automobilisten hebben voorlopig nog niet door dat ze best de centrale lanen mijden of overschakelen naar het openbaar vervoer.
Daarin moet u deze onwetende lieden uiteraard gidsen en begeleiden, want het zijn ongeletterden in deze materie. Hoezo, bestaan er trams of bussen in Brussel ? En waar rijden die dan ? Dient men te betalen op de tram, waar moet je zo'n ticketje halen ? Rijden trams ook in parken en bossen ? Mag men gaan zitten op de tram ?
Kortom : wat knip- en plakwerk met een makkelijke handleiding en wat picto's.

Verder is het natuurlijk godgeklaagd, voor de talrijke laatblijvers onder ons, dat deze stad nog altijd geen deftig nachtverkeer heeft.
Men jaagt alzo de treinreiziger al lang vóór middernacht de stad uit, zoniet zijn ze gedwongen hun roes uit te slapen op straat, in het park of op café - tenzij dit net de bedoeling is ?
Organiseer daarom Nachttreinen, om het uur, de klok rond, naar alle Brusselse bijkantoren richting Oostende, Antwerpen, Mons of Namen.
Daarnaast moeten er bovengrondse Nachttrams komen tot aan de verste uithoeken van de stad, tot West, Stockel, Boondael, Bordet e.a.
Daar kunnen de avondlijke bezoekers makkelijk hun auto kwijt en kunnen vandaaruit makkelijk en snel de stad uit.

Het volstaat dus niet de rijstroken in te perken. Zoals we allemaal weten volgt er op A wel degelijk B.
Help daarom eveneens uw bezoekers, passanten, bewoners met vriendelijk en regelmatig openbaar vervoer.
U weet het wel, ik weet dat, maar de werken vorderen niet.
Vandaar deze stille wenk.
Ik reken er op dat  er even snel een reactie komt als de vorige keer. U heeft dan heel goed opgelet.



Je Pacha Kroet.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten