donderdag 1 maart 2012

Veel soep op Bus 38

Zo zit Marianne Bastiaensen daar, hautain naar buiten kijkend, handtas rond de linkerschouder, één handschoen in haar linkerhand geklemd, de rechter rond haar vingers.
Naast haar zit Nancy Botwin, af en toe schudt ze lichtjes met haar hoofd en legt haar lange haren achterover.
Soms kijkt ze onrustig naar buiten, altijd wat stress om betrapt te worden.
Marianne neemt een klein spiegeltje uit haar sacoche en glijdt even met de middenvinger over haar amper gestifte mond.
Veel voller gestift is de rechtopstaande vamp die zich, niet toevallig, staande houdt aan de paal in het midden van Bus 38 : Samantha Jones, the Sex in the City. Ze glimlacht verleidelijk en monstert iedere jongeman die opstapt, dan zet ze haar fiere kin recht, als hij haar bevalt bekijkt ze hem nog eens nadrukkelijk van kop tot teen, zij het zeer snel, als in een flits.
Naast mij zit Eddy Planckaert, een dikbetaalde vrijbuiter, would-be avonturier, onderweg om te gaan joggen, op het kookpunt van de spits, iedereen onderweg naar kantoor, gaat deze mijnheer even de beentjes strekken. Hij heeft te lang haar voor zijn leeftijd en één te blitse haarband.
De blonde Adonis Varga Veum is ook van de partij, zoals steeds ongeschoren wat hem meteen ontembaar en geiler maakt.

Er is ook nog de fel geblondeerde Emily Bishop uit Coronation Street, die met dikke wallen onder de ogen onopvallend probeert op te vallen.
Helemaal achteraan zit Peggy, de fortuinlijke ex-secretaresse uit Mad Men. Kapsel is identiek, neus ietwat voller, zij lijkt niemand aan te kijken maar heeft alles geregistreerd, vooral datgene wat ze kan gebruiken in haar voordeel.
Laat ons vooral Marie-Rose niet vergeten, ze zucht diep en fronst haar wenkbrauwen als iemand haar even aanstoot bij het verlaten van de bus.
Sarah Lund kijkt dan weer ietwat verbaasd en wereldvreemd rondom zich. Ze draagt een veel te zware pull voor één te zachte dag en daardoor kan je er niet naast kijken.

Er is ook nog een meisje verdiept in een dik boek, een Eurocraat bladert in The Herald Tribune, één vrouw kijkt doodverveeld naar de grijze straat, twee studenten kletsen honderduit. En de twee Afrikaanse madammen beseffen dat ze op de verkeerde bus zitten.
Doch, dit zijn slechts figuranten.
Allemaal onderweg, van Brouckère tot Flagey, op Bus Helden.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten