donderdag 23 augustus 2012

vanorenzeggen

Bekijk de afbeelding op ware grootteIn de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat is er een braak gebied rechttegenover de St-Thomasschool, er is daar al jaren een afbraak bezig die wegens een failliete aannemer blijft aanslepen.
Een buurman vertelde mij dat hij in de ruïne's 's avonds vaak schimmen waarneemt. Het zou niet gaan om mensen zonder papieren, die zijn intussen opgevangen, maar men vermoedt eerder dat het om nakomelingen gaat van de Oude Duivelshoek. De Duivelshoek, een oude volkswijk tussen Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaak en de Dansaert, is volledig met de grond gelijk gemaakt midden jaren vijftig van vorige eeuw. Er waren daar meer dan dertig impasses en stegen volgestouwd met kleine arbeiderswoningen, doorgangen en diepe kelders.
Er is altijd een vermoeden geweest dat er in de oude kelders of verborgen impasses nog mensen zijn blijven wonen, nazaten en ouderlingen, die overleefden door hulp van vrienden en familie, omdat ze niet wilden verkassen of nergens terecht konden.
Bij de afbraak op die plek zou één en ander nu bloot komen te liggen en men vermoedt dat de schimmen die 's avonds worden opgemerkt in het half afgebroken pand inderdaad nakomelingen zijn van de oude Duivelshoek, die nooit zijn geweken.
De zaak wordt verder onderzocht.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten