zondag 26 mei 2013

madeinbrussels : Het Gouden Muiltje




De roodharige op perron Elisabeth valt in de categorie jongens waar meisjes als een blok voor vallen. Kortgeknipt oranje, beloken blik, slank, modieus, zacht als boter, vriendelijk, sportief, stralende glimlach, blonde wimpers, licht kuiltje in de wangen.
Het soort binken die meteen opvalt als ze hun entree maken, zuigen aandacht, verblindende présence. Toch zijn ze allen volstrekt kansloos.
De enige vrouw die hij aanbidt is mama, die naast hem staat. Zij past hem als gegoten, ze is blij dat hij valt op eigen kunne, moet ze niet in gevecht gaan met één of andere goedkope sloerie die nooit aan haar kan tippen en waarmee ze zich nooit zou verzoenen.
Nu is ze verzekerd van een extra fils à maman die ook haar op handen zal dragen. Daar zal de roodharige wel voor zorgen, het is mét mama of zonder hem.
Zij is een vrouw van de wereld, volgt de nieuwste trends, weet waar er wat te koop is, immer jong, een stralende midveertiger.
Zoonlief is haar eerste keuze, haar man is een slof, goed voor de portemonnee, wordt getolereerd maar de uitjes, het shoppen, het kiezen van de reisbestemming, een nieuwe wagen, de inrichting van het huis, de kleur van de bloempotten, dat bespreekt ze met haar jongen. Veel verfijnder, weet wat er leeft, heeft goeie smaak, zit op haar niveau.
Zo staan ze daar, allebei te blinken, vermakelijk vertellend. Hij luistert geboeid, zij onderbreekt hem nooit, kijkt bewonderend en fier. Hij lacht, geamuseerd en gemanierd, nooit boers of uitbundig. Ze raakt hem even aan op zijn rechterschouder, hij plukt een haartje van haar bloes. Dan stappen ze op, richting Toison d’Or.
Het vriendje zal het gouden muiltje moeten passen, mama is de absolute referentie.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten