dinsdag 7 december 2010

Stadsbrief : Overal betalend parkeren !

Beste Bruksel,
Stel dat u inwoner zijt van deze stad.
U heeft de wagen vaak nodig om dwingende en dringende redenen, ik praat nu even voor mezelf, ik zou er anders nooit mee buitenkomen.

U keert terug 's avonds, of nog erger, tijdens het weekend : u mag rustig minstens een halfuur extra tellen om rondjes te rijden, de omgeving nodeloos te vervuilen, uw kas op te vreten, om dan uiteindelijk noodgedwongen betalend te moeten parkeren.

Dat is het lot van mensen die over een eigen wagen beschikken zonder garage, in het binnenste van uw stad.
Pleidooi voor de auto ?
Absoluut niet : maar soms, in bepaalde omstandigheden, kan men niet zonder.

Remedie ?
Voer overal betalend parkeren in, behalve voor de inwoners die een eigen parkeerkaart (met eigen nummerplaat !) open leggen op het dashboard.
De Stib moet middelen krijgen om voldoende parkeerruimte te voorzien aan de rand van de stad zodat bezoekers makkelijk metro of tram kunnen nemen. Er moeten, zeker in het weekend, latere trams en metro's zijn. De politie moet veel strenger optreden tegen de wildparkeerders op voetpaden.
Daar wordt iedereen beter van : de stad, de inwoners, de bezoekers.

Je, Pacha Kroet.

3 opmerkingen :

  1. Ja en nee. Hier in Elsene hebben ze een tijdje geleden parkeerkaarten ingevoerd voor de bewoners en blauwe kaarten en betaalautomaten voor bezoekers.

    Binnen de werkuren werkt dat wonderwel (altijd plaats!), maar 's avonds - als betalen of parkeerkaart leggen niet meer moet - is het opnieuw dezelfde miserie. Het weekend valt mee bij ons.

    Ach... Het heeft toch een heel klein beetje geholpen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogelijke oplossing: parkings van winkels en bedrijven (meestal gesloten 's avonds en in het week-end) openstellen voor buurtbewoners.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allemaal bruikbare suggesties, maar heeft de stad er oren naar ?
    william

    BeantwoordenVerwijderen