woensdag 27 januari 2010

Stadsbrieven

Beste Bruksel,

De toeristen en bezoekers van uw evenementen en musea moeten moedige en vooral hardnekkige mensen zijn.
Ik was dit weekend in het Legermuseum aan de Cinquantenaire. Ik was er met vrienden uit Antwerpen, we wilden o.a. de Arcades bezoeken.
Ik had daar nogal gezwollen over gedaan en de Sinjoren hadden misschien wel wat teveel verwachtingen.
Jammer, de Arcades waren gesloten.
Misschien volgende week, maar de man aan de receptie wist het zelf niet zo goed.

Een uur later werden we door een suppoost gevraagd om het gebouw te verlaten, het was immers middag, we mochten om 14 uur terugkomen.
Plots stonden we buiten in de regen : wat nu ?

De dag ervoor was het gezelschap verloren gelopen in Sint-Gillis, ze wilden het schitterende Hortahuis bezoeken.
Ze stapten uit aan Tramhalte Horta, niemand kon hen de weg wijzen, er hing een vergeeld briefje met witte plakband op de ruit van het glazen onbestemd paviljoentje aan de roltrap.
Met een markeerstift had men de weg aangeduid, de pijl naar het Hortahuis wees naar de hemel. Tears in heaven.

Nadat ze de Toeristische diensten van Vlaanderen, Wallonië en Brussel hadden bezocht, op een steenworp van mekaar, waren ze niet veel wijzer geworden wie, waar, wanneer open was.
Bleek dat er géén informatie bestaat over de hoofdstad van Vlaanderen in de toeristische dienst van Vlaanderen op de Grasmarkt.

Nog niet zolang geleden vroeg een man aan mij tot wanneer de Brusselse biennale liep, de affiches en pijltjes hingen namelijk nog aan Metro Anneessens.
De man was al tweemaal afgedaald, maar niemand kon hem helpen.
Er is veel te zien in uw binnenste, maar een losfladderend briefje dat verwijst naar het onvolprezen Hortamuseum, een museum sluiten in het midden van de dag of signalisatie een jaar te lang laten hangen -
tja, de bezoekers van uw stad, ik kan begrijpen dat ze snel verkassen naar Brugge, ze hebben veel gemist, maar het is niet hun fout.

Je, Pacha Kroet.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten