donderdag 4 oktober 2012

Stadsbrief



Beste Bruksel,
Ziehier een schoolvoorbeeld hoe je met weinig inspanningen een vriendelijke straat kunt creëren en in het zog daarvan een nieuwe boost geeft aan de honderden jonge mensen die daar dag in, dag uit het mooie weer maken.
Iets of iemand heeft de gelukzalige ingeving gehad om de korte Moutstraat helemaal opnieuw in te kleden : 'van gevel tot gevel' luidde de ronkende benaming op de werfplakkaat.
En inderdaad : het resultaat mag gezien worden.
Een verademing voor leerlingen, docenten, passanten.
Een daad met verstand in een straat vol scholen : Rits, Mabo, Atheneum, Imelda, De Kleurdoos, Studio K, bij verlenging aan de Nieuwe Graanmarkt Institut De Mot-Couvreur, wat een creatievelingen en bollebozen zitten daar niet op een kluitje bijeen.

Dat moet vonken geven, tenminste als docenten, leerlingen, de stad een handje toesteken én uitsteken naar mekaar. Zo'n verzameling van jong geweld, dat mag mekaar niet harteloos voorbijlopen.
Kraampjes met tweedehandsboeken, cross-over activiteiten, openluchtfilms, concertjes, ééndagskafeetjes, solidariteitsacties, een Zinnode, stripconcours, Beeldende Kunsten en filmstudenten die samen werken aan projecten, leerlingen- en docentenruil  : laat die Mout kiemen en borrelen, voorwaar een Nieuwe Jonge Straat is geboren !
Een Toets met Klasse !

Je Pacha Kroet

Geen opmerkingen :

Een reactie posten