dinsdag 18 mei 2010

Brusselse Blackoutpoetry

Parkeren onder het plein vanaf juli (uit BDW, mei 2010)
Elsene heeft een concessie toegekend aan de nv Vinci Park om de parkeergarage onder het Flageyplein uit te baten. Over de tarieven is nog onduidelijkheid, net als over het beleid.
Concessiehouder Vinci Park mikt op ergens in de tweede helft van juli als openingsdatum voor de garage er zijn 186 plaatsen waarvan er minimaal negentig voorbehouden zijn voor rotatie : bezoekers die minder dan twee uur in de wijk verblijven. Volgens Bimson, manager bij Vinci Park, zal er ook grondig nagedacht worden over abonnementsformules. De tarieven zullen beduidend lager liggen dan elders in het gewest en uiteraard zullen er speciale tarieven bestaan voor omwonenden en handelaars. Maar er is nog niets concreet.
Het stormbekken baart het bedrijf niet eens zoveel zorgen. Statistisch gezien is het zeer waarschijnlijk dat de parkeergarage volledig onder water zal lopen we houden er wel rekening mee dat we misschien een paar dagen per jaar de garage moeten sluiten.
Op de Elsene gemeenteraad hoopte de oppositie - Ecolo en CDH - dat met de toewijzing van de concessie een einde komt aan het parkeren op het aanpalende Heilig Kruisplein. In de weekends en tijdens evenementen is dat toegelaten, maar er wordt door automobilisten vaak misbruik gemaakt van de situatie om wild te parkeren. Burgemeester Decoutry wijt dat aan een slechte materiaalkeuze : de paaltjes die het plein omzomen zouden van slechte kwaliteit zijn. Dus moeten we met het Gewest onderhandelen over sterkere, zei de burgervader. Waarop raadslid Moccia van Ecolo antwoordde dat de politie ook nog altijd een rol te vervullen heeft.
Julie De Groote van CDH vond het zonde dat er met de concessiehouder nog niets over prijzen is overeengekomen. Dat is de juridische plicht van de gemeente. Uw aanpak getuigt van een gebrek aan visie, werd de burgemeester verweten. Waarop Decoutry : Ik ben geen visionair en heb dan ook geen visie.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten