zondag 2 juni 2013

madeinbrussels : Flink Gevingerd



Wijsvinger raakt wijsvinger. Recht tegenover mekaar.
Zij kijkt verlangend. Hij lacht verlegen. Opnieuw : iets langer, haar vinger blijft plakken, hij trekt zich niet terug.
Zij lacht, glinsterende ogen. Hij kijkt naar de vingers, streelt de hare, heel lichtjes, een veer die even maar, beetje treiterig, kriebelt. Zij doet net hetzelfde, hij lacht breder.
Zij is blond en iets te struis voor de ranke jongen. Maar er zijn vrouwen die op een andere wijze gewicht in de schaal leggen. Ze lacht lief en uitdagend op deze tedere zondagochtend in het fastfoodcafé met een voorkeur voor natuurlijke producten aan de Beurs.
Nu haken middenvinger en wijsvinger al ineen. Er wordt wat over en weer gegleden. Ze kijken nu allebei enkel nog naar de vingers. Hij laat even los, wijsvinger rechtop, zij raakt de vingertop. Ze lachen tegelijk. Koffie wordt koud. Dan gaan ze weer spelen, alle vingers tegen alle vingers, even duwen, zij helt achterover, duwt terug.
Dan haken ze ineen. Een eerste voorzichtige omstrengeling, over en weer. Kijken alleen naar hun beider handen. Handpalm tegen handpalm alsof ze steun zoeken, troost. Maar er is geen droefheid, soms kijkt zij eens naar hem, of zij naar haar, nooit tegelijk.
Nu wel, diep in mekaars ogen, zij lacht lichtjes en broos, hij haast met tranerige ogen.
Uiteindelijk volle hand in volle hand. Zij streelt met haar duim de zijkant van zijn hand.
Ze lachen nu allebei voluit, knijpen fors.
Er valt nooit een woord. Innig verbonden.

Dit gaat niet meer stuk.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten