dinsdag 9 april 2013

genoteerdenroute



De twee Russen aan de kassa van Colruyt Pannenhuis hebben grote dorst.
Drie flessen Russian Standard Rum, tweemaal Cognac en één Scotch Whisky. Verder nog één fles Shampoo, van een goedkoop merk.
Buiten staat een mujahedin uit een niet bevriend land, hij draagt een karakul en drinkt Carapils.
Een oude Arabier rijdt op een damesfiets, aan de verkeerde kant van de straat.
Er staan vier jonge Marollexois aan de ingang van de Metro, het is bijna tien uur. In deze tweede week van de Paasvakantie staan ze zomaar te hangen op straat. De Afrikaanse vrouw heeft zoveel kinderen dat ze ongelukkig lijkt. Dan passeert een kortgerokt blond meisje, ze is ontgoocheld omdat de vier jongens haar straal negeren. Te druk met dealen ?
Zij laat achteloos een papieren zakdoek achter op het trottoir.
Het Tsjetsjeense ongeregeld in het parkje aan Antoine Clesse regelt vieze zaakjes aan de telefoon terwijl zijn zoontje onafgebroken Papa! Papa! schreeuwt aan de schommel. Je leest in de tronie van de man dat hij vanavond nog iemand moet omleggen.
Hij mankeert zijn linkerpink, wellicht een arbeidsongeval.
Er flaneren nog twee zusjes van Arabische komaf. De éne draagt een hoofddoek, de andere loopt zomaar blootshoofds op straat. Ze lopen mij gearmd en lachend voorbij.
En het Kongolese meisje zingt luidop mee met Zonder Hoop kan je niet leven van éne Will Tura, op het perron van Belgica.
Zo zijn ze, even snel bevestigd dan ontkracht. De hersenschimmen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten